Přihlášení
Registrace
Vaše údaje
Přihlašovací údaje
Přihlášení
Omlouváme se, ale prodej produktu Michel Cluizel Mangaro Noir 65% 70g byl ukončen.
Možná by vás mohli zajímat i tyto produkty:
Michel Cluizel Sardines en Chocolat au Lait 5 pack399 Kč 369 Kč |
Bonnat Noir 100% Cacao 100g249 Kč 229 Kč |
Bonnat Lait 55% 100g249 Kč 199 Kč |
Bonnat Java 65% 100g249 Kč 199 Kč |
Bonnat Cote d'Ivoire 75% 100g199 Kč 169 Kč |
Bonnat Grand'Anse 65% 100g249 Kč 229 Kč |
Detaily
Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Probleskuje květový nektar, ale když ho tam člověk záměrně hledá, tak ho ne a ne najít. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru a pěstuje kakaové boby variety Criollo.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Složení: kakao z plantáže Mangaro, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací.
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
Další informace
Obsah kakaa | 65% |
---|---|
Složení | cane sugar, cocoa, cocoa butter, genuine bourbon vanilla |
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 570 kcal / 2381 kJ |
Tuky | 34,26 g |
Bílkoviny | 6,58 g |
Sacharidy | 34,26 g |
z toho cukry | 34,16 g |
Značka | Michel Cluizel |
Hmotnost | 70 g |
Kategorie | Hořká čokoláda |