1. Není kam spěchat

Netrpělivost je charakteristická vlastnost pro každého druhého člověka. Nutí nás k tomu tato zrychlená doba, avšak ne vždycky se vyplatí pospíchat. V případě análu je dokonce velice důležité jít na to pomalu! Takže nepospíchejte, pěkně se připravte (hlavně duševně), zjistěte si informace (jako to děláte teď) a postupujte prstíček po prstíčku.

  • Nikdy nepodceňujte hygienu

Jak pro vás, tak pro váš protějšek je důležité nachystat si análek čistý jako ze žurnálu. Právě nečistota spoustu lidí od otevření zadních vrátek odrazuje a není divu, přeci jen to je anální otvor. Proto se do začátku vybavte klystýrem, který bude stačit naplnit vodou a tu pak vstříknout do řitního otvoru. Je to ideální volba pro začátečníky. Zkušenější pak mohou vyzkoušet anální sprchu, jež se montuje na sprchovou hadici. Ruční vypláchnutí se taky fajn, ale opravdovou jistotu získáte pouze s klystýrem.

  • Kdo maže, ten jede!

Bojíte se, že to bude bolet? Vaše obavy jsou na místě! Pokud nebudete dostatečně lubrikovat, bolet asi opravdu bude. Konečník totiž na rozdíl od vagíny nemá schopnost vlhnutí a pokud nepoužijete gel, bude to dřít. Vyberte si takový gel, který bude odpovídat vašim požadavkům. Pokud chcete používat erotické pomůcky, volte gel na vodní bázi. Pokud si chcete pohrávat je s prsty nebo se chystáte do zadečku pozvat penis, vyberte si gel na silikonové bázi. Právě silikonový gel o něco účinnější a některé gely mají i relaxační či uvolňující účinky, i to je dobrá volba!

  • První otevření vrátek proveďte osamotě

Nebude to bolet? A jaké to vlastně bude? Bude to dobrý pocit? Nejlepší bude, pokud si tyto otázky zodpovíte o samotě. Sám se sebou či sama se sebou vyzkoušejte malý anální kolík nebo dildo (nezapomínat na lubrikaci!). Ideální jsou také sady análních kolíků obsahující různé velikosti hraček, s jejichž pomocí svůj konečník vytrénujete a připravíte na penis jakékoliv velikosti.

  • Vychutnejte si to s předehrou

Jestli toto není prví článek o tom, jak začít s análním sexem, určitě pro vás nebude novinkou, že byste neměli vynechat předehru. Pomazlete se, nažhavte se a dostaňte se se svým protějškem do varu. Opadnou tím zábrany jak mávnutím kouzelného proutku. Při pronikání pak můžete rukou svůj protějšek hladit nebo mu/jí laskat i jiné erotogenní zóny.

  • I cesta k análnímu orgasmu může být cíl

Anální orgasmus je to, čeho můžete chtít dosáhnout, ale asi byste s ním neměli počítat na první pokus. U pánů je to trochu snazší. Pánský anální sex je totiž spojený se stimulací prostaty, která v sobě ukrývá nekonečně mnoho super citlivých nervových zakončení. Z toho vyplývá, že drážděním prostaty mohou pánové objevit intenzivní vyvrcholení, které budou chtít zažívat zas a znova. U žen je to trochu náročnější a měly by se zaměřit naopak na laskání kolem svěrače.

  • Vyberte si polohu, která vám sedne

Podle výzkumů si každý druhý při představě análního sexu vybaví polohu psa, tedy doggie style. Podle dalších výzkumů tato sexuální poloha odpuzuje velké procento lidí. Jedna a jedna jsou dvě, a právě tato psí poloha může být tím, co páry od análního sexu odrazuje. Ale víte co? Pes není jediná poloha, ve které se dá anální sex provádět! Vyzkoušejte to dělat na boku nebo na zádech! Nebo se podívejte na porno a načerpejte názornou inspiraci.

  • Bezpečí představuje kondom, použijte ho!

Strávili jste dlouhou dobou přípravou, váš anální otvor je jako ze žurnálu, tak proč k tomu přizvávat ještě kondom? Odpověď je víc než jednoduchá! Protože bude chránit vás i váš protějšek. I po vyčištění obsahuje konečník velké množství bakterií a použitím kondomu přejdete jejich šíření do míst, kam by se dostat neměli.

  • Připravte se na možná rizika!

Anální potěšení není bez nebezpečí a je potřeba se na něj připravit. Řiďte se jednoduchou radou – nikdy nestřídejte anální a vaginální penetraci! Jinak byste výše zmíněné bakterie přenášeni z análu do vagíny a infekce by se dostavila coby dub. Další rizika jsou poranění nebo jiné infekce a pokud trpíte na hemeroidy, radši si análek odpusťte.    

  1. Komunikace je klíčem k potěšení

K sexu je potřeba důvěra a k análnímu sexu je potřeba dvakrát více důvěry. Provozujte ho pouze s tím, komu plně důvěřujete a v lepším případě ho také milujete. Pokud vám cokoliv bude nepříjemné, řekněte to, mluvte o tom a společně se svým protějškem najděte příjemný a slastný anální styk. Anál totiž bolet nemá, naopak má být vzrušující a příjemný!