Ano, tohle není žádná vymyšlená informace! Co říkáte na zákon, že za více než 5 erotických hraček si půjdete sednout? Víme více!

Zákon o obscénnosti!

Tento zákon prostě a jednoduše zakazuje nejen prodej erotických pomůcek, ale i jejich vlastniství v určitém počtu.

Dějiny zákazu obscénních zařížení…

V roce 1973 vzešel tento zákon v platnost. Zákon zákazuje prodej a propagaci obscénního zařížení. Zákon definuje obscénní zařízení jako jakoukoli erotickou pomůcku, která je určena pro stimulaci lidských pohlavních orgánů. Legislativa byla naposledy aktualizována v roce 2003 a oddíl 43.23 v současné době uvádí:

„Člověk se dopustí přestupku, pokud se znalostí jeho obsahu a charakteru velkoobchodně propaguje nebo vlastní se záměrem velkoobchodně propagovat jakýkoli obscénní materiál nebo obscénní zařízení. Přestupkem je vnímáno taktéž držení šesti a více zařízení (nebo „více identických nebo podobných“ zařízení).“

Kolik lidí již bylo zadrženo?

Lidí, postihnutých těchto zákonem nebylo mnoho, ale pár případů bylo. V roce 2001 právníci Mary a Ted Robertsovi použili zákon o obscénnosti v propracovaném schématu vydírání proti řadě mužů, kteří měli mimomanželské vztahy s Mary Robertsovou. Další případ byl v roce 2004, kdy Joanne Webb čelila až jednomu roku vězení za prodej vibrátoru dvěma tajným policistům, kteří se na soukromé párty vydávali za manželský pár – později byla zproštěna viny a tajní policisté dostali důtky. 

Naštěstí celý tento zákon pochází z Texasu a ačkoli zákon nebyl nikdy formálně zrušen, v roce 2008 jej ústavní soud prohlásil za protiústavní a nevymahatelný!

JUPÍÍÍÍ > VYRAZIM NA NÁKUP >>>>