Co si budeme povídat, pokoj s vířivkou už je trochu otřepané téma. Nic proti bublinkám – ty si ostatně můžete přibalit do cestovní tašky v lahvi, ale romantické pobyty už nemusí znamenat jen společnou koupel a společnou postel. A i když to do ní směřuje vždycky, proč si nedopřát něco zvláštního, smyslného a dráždivě nového? 

Luxus v přírodě
Trávíte rádi čas v přírodě, ale zároveň milujete komfort, nevšední zážitky a občas si dopřejete trochu luxusu? Právě pro vás je tady glamping. Slovo složené z výrazů glamour a camping dává jasně najevo, co můžete čekat: exkluzivní a stylové stany s prémiovými službami. Glampujte v jedinečných lokalitách a užívejte si servis jako v těch nejluxusnějších hotelech. Stany v korunách stromů či v nádherných nedotčených koutech přírody, výhledy na hvězdy nebo šumění vodopádů – splynutí s přírodou pak volně přejde ve splynutí zcela jiného rázu… A ráno budete mít před vaším příbytkem naservírovanou na stříbře opulentní snídani. Za celý pobyt nepotkáte jediného člověka, přesto bude o vás skvěle postaráno.

Na společné vlně

Pronajmout si hausboat na víkend a pak jen brázdit hladinu přehrady a hledat tichá zákoutí daleko od pláží s rozdováděnými dětmi. Koupání bez plavek, polibky slunce i na těch nejintimnějších místech. Kajuta jen pro dva, víno vždycky tak akorát chladné, protože ho můžete mít spuštěné na provázku do vody. Večer v zátoce, ohýnek na břehu, hvězdy nad hlavou, v uších milostná píseň nočních ptáků. Kdo tohle jednou zažije, pochopí, že voda a romantika jdou spolu báječně dohromady.

Noblesa a elegance

Zámky bývalé i současné, městské paláce a další sídla šlechtických rodů se otevřely i pro návštěvníky s víc červenou než modrou krví. Ubytovat se můžete v nádherných historických objektech, často vybavených dobovým nábytkem, ovšem s moderním servisem. Obdivovat můžete tloušťku koberců i umělecká díla. Stropy bývají často vyzdobeny dechberoucími freskami, které je ideální zkoumat z postele. Pak už jen stačí přivřít oči a nechat se hýčkat jako zámecká paní či jako zámecký pán, záleží na tom, kdo se zrovna ujme iniciativy. Pro milovníky noblesního luxusu jsou šlechtická sídla tím pravým místem pro romantický pobyt.

Hlava v oblacích

Do vyšších sfér se lze dostat různě. Vystřelit na oběžnou dráhu vás samozřejmě může i dobrý sex. A co to spojit? Pobyt v oblacích vám snadno navodí pocit, že jste se spolu ocitli v nebi. Nabízí se designový hotel Ještěd, unikátní svou polohou, zařízením i výhledem. Víkend v oblacích, na který se nezapomíná, lze prožít i na pražském žižkovském vysílači nebo v horském hotelu přímo v budově vysílače na nejvyšším vrcholu Jeseníků Pradědu. O trochu níže, ale pořád dost vysoko na to, aby se vám z toho radostí zatočila hlava, se nachází pokoj v nejvyšším patře Tančícího domu v Praze. Design a zážitky, to je pobyt a následně i hlava v oblacích. Jeden vrchol máte tedy zdolaný. Ty ostatní už necháme na vás…