Zdálo se vám, že máte sex se svým šéfem, který vás ani trochu nepřitahuje, s mlčenlivým sousedem nebo třeba s ministrem zdravotnictví? To vypadá na slušný hormonální úlet. Anebo je to normální?

Sny se sexuálními motivy umožňují nahlédnout do našeho podvědomí, kde se ukládá vše, co nám ovlivňuje život. Dá se tedy říct, že symbolizují určité problémy, touhy a naděje. Což ovšem neznamená, že když sníte o ministrovi zdravotnictví, tak vás láká sex s vůní dezinfekce. Je to paradox, ale sexualita bývá často při erotických snech vedlejší, byť jsou často provázeny pořádným orgasmem. Jak se v tom vyznat? Pokud chcete svým snům porozumět, zapište si každé ráno, co přesně se vám zdálo. A pak už jen porovnejte s výčtem nejčastějších erotických snů a jejich vysvětlením.

1. Milování s kamarádem
Pokud jste zadaní, v reálu jasná nevěra. Ve snu jde ale o takové “nenápadné” upozornění, že dotyčnou osobu, s níž jste strávili noc, za něco velmi obdivujete a přejete si být jako ona. Ve skrytu duše toužíte po nějaké její vlastnosti, schopnosti či dovednosti. Zatím marně, ale o to usilovněji.

2. Natvrdo s nadřízeným
V tomhle případě je vaším přáním sblížit se se svým šéfem. Pozor, nikoliv tělesně, ale názorově. Chcete si s ním rozumět a vézt se na jedné vlně. A protože sex je intimní záležitost, zřejmě máte pocit, že mezi vámi stojí nějaká bariéra. Něco, co vás odděluje od jeho způsobu myšlení a vnímání okolního světa i vás samotných. Co to asi je?


3. Před cizíma očima
Sex na veřejnosti je ošemetná věc, která hraničí minimálně s výtržnictvím. A existují země, kde by vás za něj rovnou ukamenovali. Pokud své nejintimnější chvíle vystavujete před ostatními ve snu, souvisí to s  pocity, jak vaši nejbližší vidí váš život a také jak vnímají vaše rozhodování v milostné sféře. Jestli vám fandí, nebo vás kritizují.


4. V sedmém nebi
Když se vám zdá, že při souloži létáte a užíváte si to, znamená to, že si vyloženě libujete v pocitu nezávislosti. Svobodu milujete nade vše a nenecháte se nikým a ničím omezovat, což je obdivuhodné, ale může to mít i jednu vadu na kráse – nechuť konstruktivně řešit problémy. Tak schválně, před čím utíkáte?

5. Milování s celebritou
Brad Pitt, George Clooney nebo Leonardo DiCaprio? Erotické hrátky s hollywoodskou hvězdou si nevykládejte tak, že máte skrytý herecký talent. Jde o to, že zoufale toužíte po pozornosti, což se dá celkem jednoduše vyřešit. Naše rada zní: začněte jednat! Pusťte se do nového projektu, zasportujte si s kamarády nebo se skutečně přihlaste do kurzu herectví.

6. Stará láska nerezaví
Není nic příjemného, když usínáte vedle nového partnera a v noci se probudíte ze sna, v němž jste objímali toho bývalého. Jak se s tím vypořádat? Rozhodně si to nevykládejte tak, že byste se k sobě měli vrátit. Paradoxně jde o váš současný vztah a o upozornění, že je třeba do něj vnést víc života, energie, vášně, prostě toho, co mu momentálně chybí.

7. Násilný sex
Sny o znásilnění (ať už v roli oběti, nebo násilníka) jsou velmi časté a  naštěstí vůbec neznamenají, že byste po takové zkušenosti doopravdy toužili. Jde o kontrolu. Cítíte, že nemáte svůj život pevně v rukou a přejete si, aby vám s tím někdo pomohl. Aby vás podporoval, vedl a ukazoval směr.

8. Se sourozencem

Incest je zločin, ale ve spánku ne zase tak velký, protože část psychiky, která má na starosti morálku, je vypnutá. Proto jsme ve snech schopní věcí, které bychom nikdy neudělali. Pokud se vám zdá o sexu se sourozencem, znamená to pouze to, že ho máte velmi rádi. A pokud jste ho třeba dlouho neviděli, podvědomí se vás snaží vyzvat k nápravě.

9. Na jedné hromadě
Žádné červenání, jde jen o druh sexuální fantazie, která vám před usnutím vklouzla do hlavy. Nic víc, nic míň. Ale dá se vysvětlit i tak, že jste v reálném životě zoufalí. Že máte náročné období a skupinový sex je způsob, kterým mozek zobrazil váš momentální pocit, že musíte uspokojit opravdu hodně potřeb – cizích i svých.