”Sex je náš. Dělá dobře mně i tobě,” zpívá kapela Lucie. A má recht. Milostné hrátky aktivují imunitní systém, zmírňují bolesti, vyhlazují pleť, odbourávají nahromaděný stres a pozor, taky se při nich hubne!

Podle nejnovějších průzkumů je průměrná soulož stejně účinná jako jedna návštěva posilovny – spálíte přibližně 200 kalorií. A poloviční množství ztratíte při milostné předehře, což je skvělý argument, pokud by ji váš partner chtěl náhodou přeskočit. Spalovací efekt má už obyčejné líbání, které navíc protáhne a posílí obličejové svaly.

Co se týká konkrétní sexuální polohy, nejefektivnější je ta ve stoje, kdy partneři stojí těsně proti sobě, žena zvedne jednu nohu a muž do ní pronikne. Když tuhle techniku budete provozovat obden během tří týdnů, můžete shodit až 5 kilogramů! Skvělá je i pozice “na koníčka”, kdy žena sedí obkročmo na partnerovi a pasuje se do role kovbojky. Díky tomu si posílí vnitřní strany stehen a hýždě. A pokud se lehce předkloní, zapojí i spodní břišní svaly.

Mimochodem, dámy, chcete váš sex malinko opepřit? Otočte se o 180 stupňů a své drahé polovičce poskytněte výhled na zadeček, což ji zaručené povzbudí k větším výkonům. A co teprve, když rozpálíte topení. Čím větší je v místnosti teplota, tím víc se z těla uvolňují toxiny. Je to vlastně stejný princip jako u bikram jógy, která se cvičí ve čtyřiceti stupních. Jen vás nebude nikdo cepovat, okukovat, ani po vás chtít zaplatit permanentku. Budete jen vy dva a vaše zpocená těla zmítaná vášní…

Stolečku, prostři se
Pohyb pánví a dalšími částmi těla jde samozřejmě ruku v ruce se zdravou a vyváženou stravou, která je bohatá na vlákninu a vitamíny. Důležité je jíst hodně ovoce a zeleniny. Po souloži si dopřejte nakrájené kousky exotického ovoce jako ananas, papája, kiwi nebo kaki. A k tomu mandle či pistácie, které vám doplní ztracenou energii. Vhodné je do jídelníčku přidat i potraviny, které zvyšují chuť na sex, jako jsou ostrá a kořeněná jídla, ryby a mořské plody. A pokud máte chuť na čokoládu, klidně si ji dopřejte. Udělejte si čokoládové fondue a namáčejte do něj jahody. Je to delikatesa, která pomůže vašemu libidu – jahody totiž mají vysoký obsah vitaminu C, který podporuje sexuální touhu. A to samé čokoláda působící především na ženy. Muži by zase rozhodně měli sáhnout po chřestu, který obsahuje látku protodioscin, jež má pozitivní vliv na jejich vzrušivost.


Pestře a pravidelně                                                                                                                         

Ideální je mít sex minimálně třikrát týdně a to půlhodiny až hodinu. A doporučuje se užívat si na neobvyklých místech, nejenom v posteli. Zkuste to například na kuchyňské lince, v koupelně, na zahradě nebo v lese. Čím častěji se budete milovat, tím víc kalorií spálíte. Samozřejmě je fajn snížit spotřebu alkoholu a kofeinu, pít hodně čisté vody a spát minimálně osm hodin denně, abyste nabrali sílu. Výsledkem téhle sexuální “diety” bude, že shodíte pár kilo, bezbolestně vytvarujete tělo a ještě si zlepšíte zdravotní stav. Nadváha totiž způsobuje poruchy erekce a snižuje hladinu testosteronu. Mnoho nasycených tuků ucpává arterie, což zabraňuje adekvátnímu proudění krve do pohlavních orgánů. A ty chceme mít zdravé a plné života!