Přihlášení
Registrace
Vaše údaje
Přihlašovací údaje
Přihlášení
Detaily
100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“
Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:
- suché Rulandské šedé pozdní sběr 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve v ústech rozpustit čokoládu a pak k ní teprve přidat víno.
- suché Rulandské modré ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve naplno vychutnat čokoládu a teprve, když ji máme napůl spolknutou, tak štědře zalít vínem. Báječná kombinace!
Složení: 100% čokoláda : kakaové boby, čisté kakaové máslo, GMO-free sójový lecitin. Může obsahovat stopy oříšků a mléka. (GMO-free lecitin nepochází z geneticky modifikované sóji.)
Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Další informace
Obsah kakaa | 100% |
---|---|
Složení | cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin |
Nutriční hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 571 kcal / 2364 kJ |
Tuky | 44 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 24 g |
z toho cukry | 2 g |
Značka | Francois Pralus |
Hmotnost | 100 g |
Kategorie | 100% čokoláda, Hořká čokoláda, Francois Pralus |