Přihlášení
Registrace
Vaše údaje
Přihlašovací údaje
Přihlášení
Detaily
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s kousky slaného karamelu (18 %) se soleným máslem (0,02%). Špetka slaného karamelu překvapivě zvýrazňuje jemnou sladkost této hladké, sametové čokolády. Opravdu zajímavá pochoutka!
Mléčná čokoláda Michel Cluizel Lait 45% Éclats Caramel Beurre Sale – s kousky slaného máslového karamelu
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, kategorie „Best Flavoured Milk Chocolate Bar“
bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Milk chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kousky karamelu 18% (cukr, vysokoprocentní máslo, sušené plnotučné mléko, sušené nízkotučné mléko, sůl) kakaové boby, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád, testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.
Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Další informace
Značka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorie | Ochucená čokoláda, Mléčná čokoláda, Michel Cluizel |